AIKIDO korfüggő?

Gyerekeknek 6-14 éves korig

A legtöbb sportágban elkerülhetetlen, hogy a gyermeked versenyhelyzetbe kerüljön, így az iskolai stresszre rátehet még egy lapáttal a sportban támasztott elvárás is. Ha inkább azzal az elképzeléssel keresgélsz most, hogy a gyermeked örömmel végezzen egy olyan mozgást, ahol nincs összehasonlítás másokkal, nincsenek versenyek és túlzott nyomás, akkor jó helyen jársz! Amit az Aikido adhat a gyermekednek az egy támogató közösség, ahol észrevétlenül fejlődhet.

Edzéseink célja a testtartás javítása, mozgáskoordináció fejlesztése, együttműködési hajlandóság fejlesztése, figyelmet, összpontosítást igénylő feladatokkal, barátságos, jó közösségben, kiscsoportos, sérülésmentes foglalkozásokon.

Gyerek edzéseinken minden általános iskolás korú gyermeket szeretettel várunk. Az edzések felépítése és a gyerekek részére is fontosnak tartott vizsgarendszer is úgy van kialakítva, hogy a gyermekkor ezt a viszonylag széles időszakát jól lefedje és minden korosztálynak megfelelő kihívást biztosítson.

A legtöbb sportegyesületnél csak az első alkalom ingyenes. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy a gyerekeknek egy alkalomnál több kell, hogy feloldódjanak, megköttessenek az első barátságok és a kezdeti megilletődöttség, esetleg ijedtség elszálljon.

Nőknek

Nők részére a legideálisabb harcművészet, azért mert az ügyesség jóval fontosabb szempont mint az erő. Nem titkolt tény, hogy az AIKIDO-val foglalkozó nők gyakran technikailag jobbak a hasonló időt AIKIDO-val töltött férfiaknál. Ennek egyik oka, hogy a nők figyelme jobban megosztható, egyszerre több mindenre tudnak figyelni. Kezdetekben ez fontos, hiszen a test mozgásának összehangolása nem egyszerű feladat. Másik oka, hogy a férfiak hajlamosak erőből megoldani a dolgokat ha nem megy technikával. Mivel a nők általában gyengébbek, így ők jobban a technikára vannak kényszerítve.

Felnőtteknek 14-35 éves korig

Ez a korosztály véleményem szerint a legnagyobb kihívás. Maguk is a legnagyobb kihívásokat keresik és azok is várnak rájuk. Gyermekből felnőtt lesz, testi és lelki változások sokaságán kell átesniük. Nagyon elfoglaltak, az életük sokat változik, iskolák, szerelmek jönnek-mennek, munkahely, családalapítás. Az élet talán legmozgalmasabb és legnagyobb feladatok elé állító része. Ebben a nagy kuszaságban és káoszban az embernek szüksége lehet egy olyan biztos pontra ahol picit lenyugodhat, kikapcsolódhat és az állandó megmérettetésekből kiszabadulva önmagára figyelve elfeledhet minden mást. Az edzés kikapcsol és feltölt, edzés végén több energiával bírsz majd mind előtte!

Felnőtteknek 35-50 éves korig

Az előző korcsoportnál leírtakon már túl vagyunk, nem régen még magam is ide tartoztam. Erősek vagyunk és sokat dolgozunk, közben elfeledkezve arról, hogy néha pihenni is kellene. Azt hisszük, hogy a munkával megtett méterek, olyan mintha sportolnánk, mert arra sajnáljuk az időt és hogy ebben a korban bármilyen sportot is elkezdeni már késő. Nem! Az AIKIDO pont nem ilyen, elkezdeni bármikor érdemes! Edzéseinken a legtöbben ebbe a korosztályba tartoznak. Nem versenyzünk, de vannak kihívások, lehetsz rugalmasabb és nem kell, hogy a lábad vagy a hátad fájjon! Ebben a korban pár edzés után ez még könnyen elérhető. Ha érdekel a harcművészet a kard vagy a bot használata, ha némi önvédelmi tudásra szeretnél szert tenni, vagy csak jó társaságra vágysz, akkor köztünk a helyed! Ha eddig bármi miatt is tétováztál, most itt az idő, nem kell semmi extra felszerelés! Szeretettel várunk az edzéseinken!

Felnőtteknek 50-99 éves korig

Meggyőződésem, hogy a gyerekek után ez a korcsoport az, amely tagjai legtöbbet kaphatnak az AIKIDO gyakorlásától. Jellemzően a sok munka és kevés mozgás miatt gyakoriak a különböző mozgásszervi és hát problémák. Ezek orvoslására kiválóan alkalmas az AIKIDO edzés. Nem versenyre készülünk, mindenkinek csak önmagát kell legyőznie, aminek az első lépése lehet az, hogy eljön és kipróbál egy edzést. Több olyan 60 év feletti edzőtársunk is volt akik tapasztalata szerint pusztán az edzés elején lévő fél órás bemelegítésnek jótékony hatása van és pár hónapos rendszeres edzés után a panaszok nagy része csökken vagy teljesen eltűnik. Az érdekes feladatok javítják a vérkeringést, frissen tartják izomzatot és az agyat.

Németh Ferenc engedélyével

Üdvözöljük az oldalunkon
Aktivitásunk 2021

Makó: 5 alkalom

Székkutas: 18 alkalom

Szentes: 2 alkalom

Szeged: 4 alkalom

Békéscs.: 81 alkalom

Budapest: 7 alkalom

2021: 117 alkalom

2019/2020: 265Ajánló

Kattints